Które opony wybrać - proszę o krótkie opinie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Agamek12
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 9935
    • Ford

Zamieszczone przez wojtisek1
    moja ocena jest taka:
    słabą stroną tych opon jest skręcanie i nie ma tu różnicy czy jedziemy posuchym czy mokrym asfalcie. Te opony poprostu nie są mistrzami krętych dróg. Samochód zdecydowanie za szybko traci kontakt z czarnym i już mamy podsterowność, a przy odjęciu gazu na zakręcie pojawia się duża nadsterowność. Hamowanie , ruszanie , jazda po mokrym O.K. byle na prostych, a jeśli chcecie używać przyjemności z jazdy na zakrętach i pokonywać je dynamicznie....to sie nie da na tych gumkach. Może lepsze będą contex i przyjemność wieksza .Radzę zwolnić przed skręcaniem. Opony mają juz wytarty trochę bieżnik, ale 6,5 milimetrów jeszcze zostało,co będzie jak zostanie 4 mm...??? Już się boję....
    nie nadają się te oponki dla nikogo kto choć trochę ma w sobie chęci do ogólnie pojętego " porajdowania"
    A do tego ząbkują, ale nie jakoś straszliwie , ale słychać
    Może u Ciebie to kwestia mocnego dizla pod maską. Kuzyn z Accordem 1.8 '99 założył jakiś czas temu te oponki w tym samym rozmiarze, tyle że w indeksie V i nie może się nachwalić...
    Adam... Używam:
    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• wojtisek1
      Rider
      S_OCP Member
      • 2007
      • 429

Agamek12, poczytaj opinie na opony .com i zobaczysz , że wszyscy na to narzekają, a jak sie jeździ pomało i nie doprowadza do poślizgu to można naprawdę nie przestać się cieszyć....
      NOWA TWARZ http://www.wrzuta.pl/obraz/x1NMSALRtR/
      Bilstein B4+tarcze ATE PD+klocki ATE - SUPER ZESTAW !!
      Wojtisek - bokiem do przodu to jest to !!!!
      171 KM ; 402 Nm obr/min
      Nie sztuką jest zabić muchę przednią szybą, sztuką jest zabić ją boczną...

Komentarz

• Fery
        Ambiente
        • 2006
        • 236

Obecnie hitami sprzedaży 2007/2008 są GoodYear Excellence, Dunlop sport 01 i Nokian H.
        Ja kupiłem nokiany, są trochę droższe ale ponoć najlepsze z tych trzech i jak narazie jestem zadowolony. :szeroki_usmiech

Komentarz

Pracuję...